Live cam Live

Politia Locala poate dispune ridicarea masinilor stationate pe domeniul public

Sfarsitul lunii noiembrie a adus cu sine promulgarea legii pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 21/2002, privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale, o anumita modificare dovedindu-se a fi extrem de importanta de luat in seama si de soferi. Mai exact, modificarile facute dau posibilitatea Politiei Locale de a dispune ridicarea vehiculelor parcate pe domeniul public, in alte locuri decat drumul public, in afara spatiilor marcate in acest scop. Daca locuinti in Otopeni si aveti probleme din pricina lipsei unui loc de parcare, Park4Fly ofera servicii de parcare pe termen lung in Otopeni.

Potrivit noilor modificari aduse Ordonantei Guvernului nr. 21/2002, institutiile si persoanele fizice si juridice au obligatia sa nu ocupe domeniul public cu vehicule in afara spatiilor marcate expres de administratorul domeniului public. Daca aceasta hotarare nu este respectata, iar un vehicul stationeaza pe domeniul public, in alte locuri decat drumul public, Politia Locala are dreptul de a dispune masura tehnico-administrativa a ridicarii vehiculului. Asa cum este cunoscut deja in Romania, ridicarea vehiculelor este considerata serviciu public si se realizeaza pe parcursul intregii zile, 24 din 24 de ore.

Important de mentionat, ridicarea vehiculului nu se dispune de catre agentii Politiei Locale in cazul in care in automobil este vizibila prezenta unor persoane. In cazul in care masura a fost deja dispusa, aceasta nu se va pune in executare. In schimb, legea mentioneaza foarte clar ca cel care conduce vehiculul este direct raspunzator in situatia in care “prezenta unor persoane fizice si juridice in vehicul nu este vizibila cu ocazia dispunerii sau punerii in executare a masurii”.

Conform prevederilor legale, ridicarea automobilului se dispune numai in scris, prin intermediul unei dispozitii de ridicare a vehiculului. Aceasta dispozitie de ridicare a vehiculului trebuie sa cuprinda cel putin informatii cu privire la data, ora si locul ridicarii vehiculului, gradul profesional, numele si prenumele agentului de Politie Locala care poate dispune masura, precum si unitatea din care acesta face parte.

De asemenea, este obligatoriu ca in aceasta dispozitie sa fie mentionat in mod expres temeiul juridic referitor la norma incalcata. Nu in ultimul rand, in dispozitie vor mai fi trecute mentiunile privind inregistrarea foto sau video a stationarii vehiculului, mentiunile privind avariile vizibile de pe vehicul, cat si datele cu privire la numarul de inmatriculare al masinii si marca acesteia.

Parcare pe termen lung in Otopeni | parcare privata langa Aeroportul Otopeni | Park4Fly.ro

Parcare pe termen lung in Otopeni

Aceeasi ordonanta a Guvernului prevede ca operatiunile executate pentru ridicarea vehiculului constau in “ridicarea, transportul si depozitarea acestuia”. Bineinteles, deplasarea pe propriile roti a vehiculului ridicat este exclusa. Transportul la locul de depozitare nu se va mai executa daca, pana la initierea acestuia, proprietarul masinii se prezinta la locul ridicarii si este de acord sa suporte cheltuielile efectuate.

In cazul in care nu stii unde iti poti parca masina, o parcare foarte sigura si aproape de Aeroportul Henri Coanda - Otopeni este cea oferita de Park4Fly. Vorbim despre o parcare privata langa Aeroportul Otopeni, supravegheata video 24 din 24 de ore, care iti ofera toate garantiile de siguranta de care ai nevoie pentru a nu iti face griji permanent.

Sursa foto: https://www.pexels.com