Live cam Live

Bucuresti, cel mai aglomerat oras din lume in 2020

Capitala Romaniei performeaza la un capitol la care nu si-ar fi dorit sa o faca, devenind in anul 2020 cel mai aglomerat oras din intreaga lume, cu nu mai putin de 134 de ore pierdute in trafic intr-un an Conform unui clasament al celor mai aglomerate orase ale lumii, Bucuresti a “reusit” sa detroneze mari metropele ale lumii precum New York sau Moscova. Mai exact, ne referim la clasamentul Global Congestion Impact, intocmit pe baza datelor culese de aplicatia INRIX, cea mai precisa aplicatie de trafic, dirijare si alertare rutiera.

Tara noastra a fost inclusa pentru prima data in acest clasament in anul 2020, ceea ce inseamna ca deocamdata nu putem vorbi despre o evolutie in bine sau in rau a situatiei in comparatie cu anii precedenti.

Locul secund al clasamentului este ocupat de capitala columbiana Bogota, cu 133 de ore pierdute in trafic. Ultima treapta a podiumului este impartita potrivit datelor INRIX de New York si Moscova, ambele cu 100 de ore pierdute in trafic. In cele din urma, top 5 al celor mai aglomerate orase din lume se incheie cu orasul american Philadelhia, cu 94 de ore pierdute in trafic pe parcursul unui an de zile.

Daca ne uitam la topurile intocmite de cei de la INRIX in anii precedenti, vom observa ca in mod normal cele mai aglomerate orase din lume sunt fie orasele foarte vechi, fie cele care au parte de o crestere rapida din punct de vedere economic si social. Capitala Romaniei se confrunta insa si cu alte probleme, una dintre ele facand referire la numarul foarte mare de masini inmatriculate.

Potrivit datelor oferite de Institutul National de Statistica, in Bucuresti erau inmatriculate la finalul anului trecut nu mai putin de 1.4 milioane de autovehicule. In conditiile in care ultimul recensamant ne-a aratat ca Bucurestiul numara aproape 1.9 milioane de locuitori, putem spune ca avem un raport aproape de 1 la 1 intre numarul locuitorilor adulti ai Capitalei si numarul de masini inmatriculate. In plus, la acest numar mai putem adauga si masinile care tranziteaza in fiecare zi capitala.

Parcare privata langa aeroportul Otopeni | parcare pe termen lung in Otopeni | Park4Fly.ro

parcare privata langa aeroportul Otopeni

O alta problema cu care se confrunta capitala este cea a lipsei locurilor de parcare. Potrivit ultimelor rapoarte, in Bucuresti exista aproximativ 300.000 de locuri de parcare publice. In aceste conditii, cel putin patru masini din cinci nu au un loc de parcare legal in Bucuresti. Astfel, nu este de mirare ca multi soferi apeleaza la parcarile private.

Park4Fly este una dintre cele mai bune optiuni pe care o poti lua in considerare in cazul in care esti interesat de o parcare privata langa aeroportul Otopeni. Preturile noastre sunt extrem de competitive, iar siguranta pe care o ai lasandu-ti masina la noi este extrem de ridicata. Este una dintre cele mai bune variante si pentru cei care sunt in cautarea unor servicii de parcare pe termen lung in Otopeni, avand si oferte personalizate pentru perioadele ce depasesc 30 de zile.

Sursa foto: https://pixabay.com